Čokoladni kolač koji je toliko sočan da ne može da se seče i morate da ga vadite kašikom, zvuči savršeno zar ne? Upravo je takav ovaj recept od jednostavnijh sastojaka, a dobićete čokoladno savršenstvo koje se topi u ustima.
Mi vam predlažemo da ga servirate sa kuglom sladoleda od vanile, koja će upotpuniti užitak. Što je najbolje od svega pravi se veoma jednostavno.
Sastojci:
Za koru:
- 125 g brašna
- 100 g šećera
- 25 g kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 60 g putera
- 175 ml mleka
Za preliv:
- 100 g šećera
- 100 g žutog šećera
- 20 g kakao praha
- 300 ml vrele vode
Priprema:
Puter rastopite i pomešajte sa suvim sastojcima za koru, a potom sipajte i mleko. Sve zamutite ručnom mutilicom da dobijete glatko testo, koje treba da bude malo ređe. Prelijte ga u kalup za kolač i ravnomerno rasporedite. U činiji pomešajte beli i žutu šećer, zajedno sa kakao prahom. Sipajte preko kolača u tepsiji, pa sve zalijte ravnomerno sa ključalom vodom. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko pola sata. Kolač iznutra treba da bude potpuno mekan, zbog čega će se teško seći, pa je najbolje da ga vadite kašikom u šolje i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem