Čokoladni kolač koji je toliko sočan da ne može da se seče i morate da ga vadite kašikom, zvuči savršeno zar ne? Upravo je takav ovaj recept od jednostavnijh sastojaka, a dobićete čokoladno savršenstvo koje se topi u ustima.

Mi vam predlažemo da ga servirate sa kuglom sladoleda od vanile, koja će upotpuniti užitak. Što je najbolje od svega pravi se veoma jednostavno. 

Sastojci:

Za koru:

  • 125 g brašna
  • 100 g šećera
  • 25 g kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 60 g putera
  • 175 ml mleka

Za preliv:

  • 100 g šećera
  • 100 g žutog šećera
  • 20 g kakao praha
  • 300 ml vrele vode

Priprema:

Puter rastopite i pomešajte sa suvim sastojcima za koru, a potom sipajte i mleko. Sve zamutite ručnom mutilicom da dobijete glatko testo, koje treba da bude malo ređe. Prelijte ga u kalup za kolač i ravnomerno rasporedite. U činiji pomešajte beli i žutu šećer, zajedno sa kakao prahom. Sipajte preko kolača u tepsiji, pa sve zalijte ravnomerno sa ključalom vodom. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko pola sata. Kolač iznutra treba da bude potpuno mekan, zbog čega će se teško seći, pa je najbolje da ga vadite kašikom u šolje i služite.

najsočniji čokoladni kolač instagram/fitwafflekitchen

Izvor: Stvar ukusa