Kada temperature desegnu vrhunac sve što želimo je ledena poslastica koje će nas osvežiti. Ukoliko želite da isprobate nešto novo onda je ovaj recept za domaći sladoled od dinje baš za vas.

Savršeno je kremast, a što je najbolje od svega umesto šećera se koristite med, pa u ovoj poslastici možete da uživate bez griže savesti i daleko je zdraviji od onih kupovnih varijanti. Korica limuna će mu dati posebno lepu aromu, pa će uživati sva čula.

Sastojci:

  • 300 g dinje
  • 250 ml mleka
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • naribana korica jednog limuna

Priprema:

Dinju očistite od kore i semenki, isecite je na kocke, pa je zajedno sa mlekom i medom ubacite u blender. Miksajte na najjačoj brzini da dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko nije dovoljno slatko dodajte još malo meda, a potom i ekstrakt vanile i limunovu koru, pa još jednom sve izblendirajte. Preručite u činiju koja može da ide u zamrživač i ostavite da se u potpunosti zaledi. Nekoliko puta je izvadite i promešajte da se razbiju kristali leda, ukoliko su se formirali. Vadite kugle željene veličine i možete da ukrasite sa nekoliko kockica sveže dinje ili sa kriškama limuna.

Izvor: Stvar ukusa