Brza sladoled torta je odlična poslastica za leto jer pored toga što je savršeno osvežavajuća, izuzetno lako se pravi. Za ovaj recept za trešnjama potrebna su vam samo 4 sastojka i svega 15 minuta za pripremu. Najteži deo je da sačekate da se stegne.
U ovom receptu koriste se ušećerene trešnje iz kompota, ali vi možete da iskoristite i sveže kojih na pijacama ima u izobilju.
Sastojci:
- 150 g trešanja
- 350 ml slatke pavlake
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 200 g keksa po izboru
Priprema:
Trešnje očistite od koštica, pa ih izgnječite štapnim mikserom da dobijete kašu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag, a potom sipajte kondenzovano mleko. Još jednom sve izmiksajte da se sjedini. U umućeni krem dodajte ispasirane trešnje i izmešajte. Četvrtasti kalup obložite providnom folijom, pa sipajte jedan deo smese i ravnomerno rasporedite. Poređajte keks celom dužinim, pa preko njega premažite preostali fil. Odozgo poređajte još jedan red keksa, pokrijte folijom i tortu stavite u zamrzivač na 5-6 sati da se zaledi, a možete da ostavite i preko noći. Kada se stegne pažljivo prevrnite na tacnu. Možete je po želji ukrasiti sa malo mlevenog keksa.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus