Brza sladoled torta je odlična poslastica za leto jer pored toga što je savršeno osvežavajuća, izuzetno lako se pravi. Za ovaj recept za trešnjama potrebna su vam samo 4 sastojka i svega 15 minuta za pripremu. Najteži deo je da sačekate da se stegne. 

U ovom receptu koriste se ušećerene trešnje iz kompota, ali vi možete da iskoristite i sveže kojih na pijacama ima u izobilju. 

Sastojci:

  • 150 g trešanja
  • 350 ml slatke pavlake
  • 150 ml kondenzovanog mleka
  • 200 g keksa po izboru

Priprema:

Trešnje očistite od koštica, pa ih izgnječite štapnim mikserom da dobijete kašu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag, a potom sipajte kondenzovano mleko. Još jednom sve izmiksajte da se sjedini. U umućeni krem dodajte ispasirane trešnje i izmešajte. Četvrtasti kalup obložite providnom folijom, pa sipajte jedan deo smese i ravnomerno rasporedite. Poređajte keks celom dužinim, pa preko njega premažite preostali fil. Odozgo poređajte još jedan red keksa, pokrijte folijom i tortu stavite u zamrzivač na 5-6 sati da se zaledi, a možete da ostavite i preko noći. Kada se stegne pažljivo prevrnite na tacnu. Možete je po želji ukrasiti sa malo mlevenog keksa.

Izvor: Stvar ukusa