Brza sladoled torta s trešnjama lako se pravi, a savršeno je osvežavajuća.

Brza sladoled torta je odlična poslastica za leto jer pored toga što je savršeno osvežavajuća, izuzetno lako se pravi. Za ovaj recept za trešnjama potrebna su vam samo 4 sastojka i svega 15 minuta za pripremu. Najteži deo je da sačekate da se stegne.
U ovom receptu koriste se ušećerene trešnje iz kompota, ali vi možete da iskoristite i sveže kojih na pijacama ima u izobilju.
Sastojci:
- 150 g trešanja
- 350 ml slatke pavlake
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 200 g keksa po izboru
Priprema:
Trešnje očistite od koštica, pa ih izgnječite štapnim mikserom da dobijete kašu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag, a potom sipajte kondenzovano mleko. Još jednom sve izmiksajte da se sjedini. U umućeni krem dodajte ispasirane trešnje i izmešajte. Četvrtasti kalup obložite providnom folijom, pa sipajte jedan deo smese i ravnomerno rasporedite. Poređajte keks celom dužinim, pa preko njega premažite preostali fil. Odozgo poređajte još jedan red keksa, pokrijte folijom i tortu stavite u zamrzivač na 5-6 sati da se zaledi, a možete da ostavite i preko noći. Kada se stegne pažljivo prevrnite na tacnu. Možete je po želji ukrasiti sa malo mlevenog keksa.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.