Mafini su u poslednjih nekoliko godina postali omiljeni kolači i na našoj trpezi. Odlična stvar je što se ovi slasni mali zalogaji lako prave, a mogu da se kombinuju sa raznim ukusima. Ovaj jednostavan recept za mafine sa kajsijama sjajna su varijanta da iskoristite sezonu ovog ukusnog voća. 

Od jednostavnih sastojaka koji svi već imaju kod kuće, napravite mirisnu poslasticu zbog koje će vam sve komšije pokucati na vrata. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 80 ml ulja
  • 130 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 100 g kajsija
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu uključite na 180 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i malo soli. Promešajte, pa napravite udubljenje u brašnu u koje ćete dodati jaje, mleko, ulje i šećer. Zamesite glatko testo koje treba da bude nešto ređe. Kalup za mafine podmažite ili poređajte korpice, pa napunite do pola sa testom. Kajsije očistite od koštica i naseckajte na sitne kocke. U svaki kalup dodajte kajsije, pa napunite sa ostatkom testa do vrha. Pecite ih oko 15 minuta ili dok ne dobiju lepu rumenu boju. Izvadite ih iz rerne, pa ostavite u kalupima da se u potpunosti ohlade. Po želji možete da ih pospete šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa