Čokoladni kolači uvek su pun pogodak kada želite da se zasladite, a ništa ne može da zameni one prave domaće. Ovaj jednostavan recept sa džemom od kajsija postaće vam omiljen, jer ne iziskuje previše iskustva.

Kolač će biti toliko mekan i sočan, da ćete ga jedva seći, a vaši ukućani će vam tražiti da ga stalno pravite.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 150 g margarina
  • 150 g sećera
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 ml mleka
  • 50 g kakao praha

Za nadev:

  • džem od kajsija

Za glazuru:

  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Omekšali margarin umutite sa jajima da postane penast, pa sipajte šećer i sve još malo miksujte. Lagano dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa ručno izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Obložite pleh papirom za pečenje, pa ravnomerno izlijte testo. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečen ostavite da se ohladi, a potom dobijenu koru presecite po dužini na dva dela. Bogato premažite džemom od kajsije, pa ih ponovo spojite i pritisnite. Čokoladu za preliv otopite sa uljem, i time prelijte biskvit. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa secite na kocke i služite.

Izvor: Stvar ukusa