Čokoladni kolači uvek su pun pogodak kada želite da se zasladite, a ništa ne može da zameni one prave domaće. Ovaj jednostavan recept sa džemom od kajsija postaće vam omiljen, jer ne iziskuje previše iskustva.
Kolač će biti toliko mekan i sočan, da ćete ga jedva seći, a vaši ukućani će vam tražiti da ga stalno pravite.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g margarina
- 150 g sećera
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 ml mleka
- 50 g kakao praha
Za nadev:
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 250 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Omekšali margarin umutite sa jajima da postane penast, pa sipajte šećer i sve još malo miksujte. Lagano dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa ručno izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Obložite pleh papirom za pečenje, pa ravnomerno izlijte testo. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečen ostavite da se ohladi, a potom dobijenu koru presecite po dužini na dva dela. Bogato premažite džemom od kajsije, pa ih ponovo spojite i pritisnite. Čokoladu za preliv otopite sa uljem, i time prelijte biskvit. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa secite na kocke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama