Lenja pita sa jabukama je starinska poslastica koju svi obožavaju. Lako se pravi, a sada dodajte i džem i obogatite ukus već prelepom kolaču. Možete da koristite džem po izboru. Mekan i sočan kolač niko neće odbiti, a raduju mu se i deca i stariji.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 100 g istopljenog putera
- 10 g praška za pecivo
- 350 g brašna
- 4 jabuke
- 150 g džema
Za dekoraciju:
- malo šećera u prahu
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte puter, mleko, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro sjedinite. Dodajte iseckane jabuke i lepo promešajte. Sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom. Dodajte džem po želji i pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus