Kapri je čuvena torta, ali njena priprema zahteva malo više vremena. Zaboravite na pečenje i dugo stajanje pored šporeta, jer će vas ovaj recept oduševiti. Lažna Kapri torta je odličan izbor za sve ljubitelje jagoda i čokolade. Potrebno vam je svega par sastojka i malo vremena i dobićete prelepu poslasticu koja po ukusu može da se meri sa originalom. 

Sastojci:

Za podlogu:

  • 250 g keksa 
  • 50 g kakaoa 
  • 50 ml mleka 
  • 100 g putera 

Za fil:

  • 150 g šećera 
  • 150 g skroba 
  • 1,2 l mleka 
  • 200 g jagoda 

Za glazuru: 

  • 150 g čokolade
  • 50 ml mleka 
  • 20 ml ulja 

Priprema:

Keks izdrobite, pa pomešajte sa kakaom, mlekom i istopljenim puterom. Lepo sjedinite i onda utisnite u kalup. Ostavite u frižideru 20 minuta. U mleko dodajte šećer i skrob i promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodajte iseckane jagode. Sipajte preko podloge. Stavite u frižider na pola sata. Čokoladu otopite sa mlekom i uljem i prelijte preko fila. Ostavite u frižideru nekih 10 minuta. 

Izvor: Stavr ukusa