Kapri je čuvena torta, ali njena priprema zahteva malo više vremena. Zaboravite na pečenje i dugo stajanje pored šporeta, jer će vas ovaj recept oduševiti. Lažna Kapri torta je odličan izbor za sve ljubitelje jagoda i čokolade. Potrebno vam je svega par sastojka i malo vremena i dobićete prelepu poslasticu koja po ukusu može da se meri sa originalom.
Sastojci:
Za podlogu:
- 250 g keksa
- 50 g kakaoa
- 50 ml mleka
- 100 g putera
Za fil:
- 150 g šećera
- 150 g skroba
- 1,2 l mleka
- 200 g jagoda
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 50 ml mleka
- 20 ml ulja
Priprema:
Keks izdrobite, pa pomešajte sa kakaom, mlekom i istopljenim puterom. Lepo sjedinite i onda utisnite u kalup. Ostavite u frižideru 20 minuta. U mleko dodajte šećer i skrob i promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodajte iseckane jagode. Sipajte preko podloge. Stavite u frižider na pola sata. Čokoladu otopite sa mlekom i uljem i prelijte preko fila. Ostavite u frižideru nekih 10 minuta.
Izvor: Stavr ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem