Kokos, jagode i kakao - ne postoji bolja kombinacija sastojaka za rolat. Ne samo da je fantastičnog ukusa, nego je i priprema još jednostavnija. Potrebna su vam samo 4 sastojka i malo vremena da sve zasenite svojim kulinarskim sposobnostima. Iskoristite sezonu svežih jagoda i napravite ovaj divan rolat. 

Sastojci:

  • 300 g kokosa
  • 250 g kondenzovanog mleka 
  • 30 g kakaoa
  • 200 g jagoda

Za dekoraciju:

  • 50 g kokosa

Priprema:

Pomešajte kokos i kondenzovano mleko i dobro sjedinite. Podelite smesu na 2 dela, u jednu posudu 2/3 smese u drugu 1/3. U veći deo dodajte kakao i dobro sjedinite. Stavite na providnu foliju i razvucite, pa i na drugoj providnoj foliji razvucite beli deo u obliku pravouganika. Stavite seckane jagode i urolajte. Zatim beli rolat stavite preko crne smese i opet urolajte. Uvaljajte u kokos i stavite u frižider na pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa