Kokos, jagode i kakao - ne postoji bolja kombinacija sastojaka za rolat. Ne samo da je fantastičnog ukusa, nego je i priprema još jednostavnija. Potrebna su vam samo 4 sastojka i malo vremena da sve zasenite svojim kulinarskim sposobnostima. Iskoristite sezonu svežih jagoda i napravite ovaj divan rolat.
Sastojci:
- 300 g kokosa
- 250 g kondenzovanog mleka
- 30 g kakaoa
- 200 g jagoda
Za dekoraciju:
- 50 g kokosa
Priprema:
Pomešajte kokos i kondenzovano mleko i dobro sjedinite. Podelite smesu na 2 dela, u jednu posudu 2/3 smese u drugu 1/3. U veći deo dodajte kakao i dobro sjedinite. Stavite na providnu foliju i razvucite, pa i na drugoj providnoj foliji razvucite beli deo u obliku pravouganika. Stavite seckane jagode i urolajte. Zatim beli rolat stavite preko crne smese i opet urolajte. Uvaljajte u kokos i stavite u frižider na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način