Jednostavna pita sa borovnicama i pudingom od vanile lako se pravi, a kiselkasto voće joj da je posebnu osvežavajuću notu. Lako se pravi od lisnatog testa, a toliko je sočna i puna fila da kada je rasečete on curi.
Za kompletnu pripremu vam neće trebati više od pola sata, a svi ukućani će biti oduševljeni.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 1 l mleka
- 100 g šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 250 g borovnica
Priprema:
Od mleka odvojte 100 ml pa sa njim razmutite puding tako da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da se kuva zajedno sa šećerom, a pre nego što krene da ključa dodajte razmućen puding i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se prohladi, a za to vreme lisnato testo razvucite oklagijom i u jedan kraj stavite puding i pospite ga borovnicama. Lagano prebacite drugu strarnu i preklopite. Prstima pritisnite ivice da se lepo spoje, da vam prilikom pečenja fil ne bi iscureo. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite u reni zagrejanon na 180 stepeni 20 minuta ili dok testo ne dobije hrskavu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno