Iskoristite sezonu voća i napravite osvežavajući čizkejk sa borovnicama. Priprema ne zahteva puno vremena, sve se usitni u blenderu, a zatim se preko poređaju borovnice. Možete i neko drugo sezonsko voće da probate. Još lakše se pravi od originalnog čizkejka, jer ima manje sastojka i nema podlogu od keksa. Uživajte!
Sastojci:
- 450 g krem sira
- 100 g šećera
- sok od 1/2 pomorandže
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 jaje
- 1 šolja borovnica
Priprema:
Krem sir pomešajte sa šećerom, sokom od pomorandže i vanilin šećerom. Dodajte jaje i dobro sjedinite u blenderu ili štapnim mikserom. Obložite kalup pek papirom, pa sipajte smesu unutra. Preko stavite borovnice i pecite na 180°C oko 25 minuta. Ohladite na sobnoj temperatri, pa stavite u frižider nekih 1-2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs