Ukoliko volite slasne trešnje onda će vam se sigurno dopasti ovaj recept. Sočan, mekan i jednostavan za pripremu ovaj kolač se peče u tiganju i pravi se vrlo jednostavno. Sve sastojke samo pomešate i izlijte, a bukvalno svaki zalogaj koji se topi u ustima vraća u detinjstvo i podseća na bakinu kuhinju.
Sjajno se slaže uz šoljicu kafe i popodnevni razgovor sa porodicom ili prijateljicama.
Sastojci:
- 250 g trešanja
- 40 g žuti šećera
- 1 limun
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 180 g brašna
- 8 g praška za pecivo
Priprema:
Trešnje očistite od koštica, pa ih stavite u tiganj i pospite žutim šećerom i limunovim sokom. Na umerenoj vatri ih lagano upržite da se karamelizuju, ali vodite računa da vam šećer ne zagori. Cela jaja pomešajte sa šećerom, pa umutite da postanu penasta. Dodajte ulje, mleko, narendanu koricu limuna, pa još jednom kratko sve izmiksajte. Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo, pa sve sjedinite tako da dobijete glatko testo, koje treba da bude malo ređe. Izlijte u tiganj, pospite sa trešnjama, poklopite i pecite na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Kolač prevrnite i pecite još 5 minuta. Pre služenja ga po želji ukrasite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus