Pošto je sezona višanja stigla, ovaj čokoladni kolač je odličan način da ih iskoristite, a pritom se i zasladite.Potrebno je manje od 30 minuta za pripremu, a rezultat je neverovatan. Najbolji način da poslužite kolač je dok je još malo topao sa kašikom sladoleda na vrhu i otopljenom čokoladom.
Sastojci:
- 300 g višanja, bez koštica
- 30 g neslanog putera
- 3 kašike šećera
Za testo:
- 2 jajeta
- 70 g šećera
- 1/4 šolje ulja
- 1/4 šolje običnog jogurta
- 1 kašičica ekstrakta ruma
- 6 g praška za pecivo
- 40 g kakao praha
- 40 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Prvo pravimo testo. U srednju posudu za mešanje dodajte jaja sa šećerom i ekstraktom ruma i mešajte dok ne dobijete kremastu i svetlo žutu boju. Dodati ulje i mešati da se sjedini. Dodajte običan jogurt i promešajte. Dodajte brašno, kakao , so i prašak za pecivo i promešajte da se sjedini. Ostavite na stranu dok ne pripremite višnje.
Stavite tiganj na srednju vatru. Dodajte puter i ostavite da se rastopi. Dodajte šećer i nastavite da kuvate dok se šećer ne rastvori. Dodajte višnje i sklonite sa vatre.
Sipajte čokoladnu smesu preko višanja i stavite na tihu vatru. Pokrijte i pecite oko 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar torte ne izađe čista. Preokrenite na tanjir za serviranje. Poslužite toplo sa sladoledom ili šlagom na vrhu i prelivom čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem