Čokoladni deserti uvek su dobrodošli, a još kada se prave lako kao ovaj mus sa oreom keksom zadovoljstvo je duplo. Reč mus vodi poreklo iz francuskog rečnika i znači pena, a upravo takva je ova poslastica penasta i lagana. 

Da biste dobili što bolji mus, potrebno je koristiti kvalitetnu čokoladu. Što je bolja čokolada, bolji je mus, a uživaćete u svakom zalogaju. 

Sastojci:

Za koru:

  • 10 komada oreo keksa
  • 45 g putera

Za mus:

  • 200 g čokolade
  • 380 ml slatke pavlake

Za glazuru:

  • 80 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:

Oreo keks sameljite u blenderu, pa ga pomešajte s rastopljenim puterom da dobijete homogenu smesu. U male okrugle kalupe ili šire šolje formirajte koru i lepo je poravnajte. Za fil, čokoladu prelijte sa 80 mililitara slatke pavlake, pa je rastopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Preostalu slatku pavlaku umutite tako da dobijete čvrst šlag, pa pomešajte sa čokoladom i izmešajte da dobijete ujednačenu kremu. Fil rasporedite u kalupe. Stavite u zamrživač na sat vremena da se lepo stegnu. Za glazuru ponovo rastopite čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom. Ostavite glazuru da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru na pola sata da se glazura lepo stegne, a nakon toga poslastica je spremna za jelo.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE