Ne uspevaju svima deserti, pa mnogi odustaju, a da i ne pokušaju. Kada vidite prelep kolač mislite da je priprema preteška, ali u većini slučajeva je vrlo jednostavna. Ovaj mlečni kolač izgleda kao da je iz najlepše poslastičarnice, a priprema uopšte nije komplikovana.  Sastojke stavite u blender, a zatim smesu sipajte u kuglof kalup i eto nežne torte koja toliko lepo izgleda da može i na svečanom stolu da se nađe. 

Sastojci: 

  • 2 kesice želatina 
  • par kapi plave boje 
  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
  • 240 ml mleka u prahu
  • 500 ml vrele vode
  • 100 ml ledene vode

Priprema:

Želatin pomešajte sa vrelom vodom i dodajte par kapi plave boje. Dobro sjedinite, pa smesu sipajte u blender. Dodajte mleko u prahu, hladnu vodu i kondenzovano mleko. Dobro izblendirajte. Sipajte u kalup za kuglof koji ste malo nauljili. Stavite u frižider 3 sata da se dobro stegne. Pospite mlekom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE