Ne uspevaju svima deserti, pa mnogi odustaju, a da i ne pokušaju. Kada vidite prelep kolač mislite da je priprema preteška, ali u većini slučajeva je vrlo jednostavna. Ovaj mlečni kolač izgleda kao da je iz najlepše poslastičarnice, a priprema uopšte nije komplikovana. Sastojke stavite u blender, a zatim smesu sipajte u kuglof kalup i eto nežne torte koja toliko lepo izgleda da može i na svečanom stolu da se nađe.
Sastojci:
- 2 kesice želatina
- par kapi plave boje
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 240 ml mleka u prahu
- 500 ml vrele vode
- 100 ml ledene vode
Priprema:
Želatin pomešajte sa vrelom vodom i dodajte par kapi plave boje. Dobro sjedinite, pa smesu sipajte u blender. Dodajte mleko u prahu, hladnu vodu i kondenzovano mleko. Dobro izblendirajte. Sipajte u kalup za kuglof koji ste malo nauljili. Stavite u frižider 3 sata da se dobro stegne. Pospite mlekom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus