Ne uspevaju svima deserti, pa mnogi odustaju, a da i ne pokušaju. Kada vidite prelep kolač mislite da je priprema preteška, ali u većini slučajeva je vrlo jednostavna. Ovaj mlečni kolač izgleda kao da je iz najlepše poslastičarnice, a priprema uopšte nije komplikovana. Sastojke stavite u blender, a zatim smesu sipajte u kuglof kalup i eto nežne torte koja toliko lepo izgleda da može i na svečanom stolu da se nađe.
Sastojci:
- 2 kesice želatina
- par kapi plave boje
- 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
- 240 ml mleka u prahu
- 500 ml vrele vode
- 100 ml ledene vode
Priprema:
Želatin pomešajte sa vrelom vodom i dodajte par kapi plave boje. Dobro sjedinite, pa smesu sipajte u blender. Dodajte mleko u prahu, hladnu vodu i kondenzovano mleko. Dobro izblendirajte. Sipajte u kalup za kuglof koji ste malo nauljili. Stavite u frižider 3 sata da se dobro stegne. Pospite mlekom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom