Torta od pomorandže lako se pravi, a idealna je za tople letnje dane.

Jednostavna torta od pomorandže idealne je za tople letnje dane, jer pored toga što ima osvežavajući ukus ne peče se. Kada nemate mnogo vremena za pripremu slatkiša, a želite da napravite sočan i kremast kolač, onda je ovaj recept idealan za vas.
Uspeva i onima koji nemaju previše iskustva, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g mlevenog keksa
- 60 g putera
Za fil:
- 1 banana
- 500 ml soka on pomorandže
- 60 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
Priprema:
Keks i otopljeni puter pomešajte da dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u kalup prečnika 22 cm i formirajte koru. Bananu oljuštite, isecite na kolutove, pa poređajte preko kore. U šerpu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer i kukuruzni skrob i sve lepo izmešajte da nema grudvica. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Vrući preliv sipajte u kalup i ravnomerno rasporedite. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider na dva sata da se stegne. Nakon toga skinite kalup i po želji je ukrasite sa svežim kriškama pomorandže.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.