Jednostavna torta od pomorandže idealne je za tople letnje dane, jer pored toga što ima osvežavajući ukus ne peče se. Kada nemate mnogo vremena za pripremu slatkiša, a želite da napravite sočan i kremast kolač, onda je ovaj recept idealan za vas.

Uspeva i onima koji nemaju previše iskustva, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 60 g putera

Za fil:

  • 1 banana
  • 500 ml soka on pomorandže
  • 60 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 20 g putera

Priprema:

Keks i otopljeni puter pomešajte da dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u kalup prečnika 22 cm i formirajte koru. Bananu oljuštite, isecite na kolutove, pa poređajte preko kore. U šerpu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer i kukuruzni skrob i sve lepo izmešajte da nema grudvica. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Vrući preliv sipajte u kalup i ravnomerno rasporedite. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider na dva sata da se stegne. Nakon toga skinite kalup i po želji je ukrasite sa svežim kriškama pomorandže.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!