Jednostavna torta od pomorandže idealne je za tople letnje dane, jer pored toga što ima osvežavajući ukus ne peče se. Kada nemate mnogo vremena za pripremu slatkiša, a želite da napravite sočan i kremast kolač, onda je ovaj recept idealan za vas.
Uspeva i onima koji nemaju previše iskustva, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g mlevenog keksa
- 60 g putera
Za fil:
- 1 banana
- 500 ml soka on pomorandže
- 60 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
Priprema:
Keks i otopljeni puter pomešajte da dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u kalup prečnika 22 cm i formirajte koru. Bananu oljuštite, isecite na kolutove, pa poređajte preko kore. U šerpu sipajte sok od pomorandže, dodajte šećer i kukuruzni skrob i sve lepo izmešajte da nema grudvica. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Vrući preliv sipajte u kalup i ravnomerno rasporedite. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u frižider na dva sata da se stegne. Nakon toga skinite kalup i po želji je ukrasite sa svežim kriškama pomorandže.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus