Leti dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori, i ona završi u kanti za smeće. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita svojstva ovih sočnih plodova. U ovom delu lubenice ima najviše vitamina i od kore se može praviti slatko, možete samleti koru i dodati u smuti, a možete napraviti i kandirano voće.
Nakon ovog recepta koru od lubenice više nećete bacati.
Sastojci:
- 500 g kore od lubenice
- 250 g šećera
Priprema:
Koru isecite na manje kockice. Stavite u šerpu, dodajte šećer i prelijte vodom. Stavite na srednje jaku vatru i sačekajte da voda skroz ipari. Trebaće oko 2 sata. Zatim komadiće kore lubenice rasporedite u pleh na pek papir, pa sušite u rerni na 100 ° C 1 sat.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus