Leti dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori, i ona završi u kanti za smeće. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita svojstva ovih sočnih plodova. U ovom delu lubenice ima najviše vitamina i od kore se može praviti slatko, možete samleti koru i dodati u smuti, a možete napraviti i kandirano voće.

Nakon ovog recepta koru od lubenice više nećete bacati.

Sastojci:

  • 500 g kore od lubenice
  • 250 g šećera

Priprema:

Koru isecite na manje kockice. Stavite u šerpu, dodajte šećer i prelijte vodom. Stavite na srednje jaku vatru i sačekajte da voda skroz ipari. Trebaće oko 2 sata. Zatim komadiće kore lubenice rasporedite u pleh na pek papir, pa sušite u rerni na 100 ° C 1 sat.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!