Čokoladni kolač sa kajsijama se sprema u tiganju, a zbog voća će vam cela kuća mirisati. Nije komplikovana priprema, samo se pomešaju sastojci i sipaju preko kajsija. Gosti će se oduševiti, ali ni vi nećete moći da prestanete da jedete. 

Sastojci:

  • 300 g kajsija
  • 1 kašika šećera 
  • 1 veliko jaje
  • 60 g šećera + 1 kašika 
  • 7 g vanilin šećera
  • 60 ml ulja
  • 150 ml jogurta
  • 120 g brašna
  • 2 kašike kakao praha 
  • 8 g praška za pecivo

Priprema:

Kajsijama izvadite košticu, a zatim istopite puter u tiganju i dodajte šećer (1. kašiku). Kuvajte na tihoj vatri dok se ne karamelizuje, a zatim poređajte polutke kajsije tako da ravan deo bude okrenut na dole. Umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, jogurt, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i sipajte smesu preko kajsija. Poklopite i pecite na niskoj temepraturi nekih 10-15 minuta, a zatim okrenite, pa pecite i drugu stanu nekih 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa