Čokoladni kolač sa kajsijama se sprema u tiganju, a zbog voća će vam cela kuća mirisati. Nije komplikovana priprema, samo se pomešaju sastojci i sipaju preko kajsija. Gosti će se oduševiti, ali ni vi nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
- 300 g kajsija
- 1 kašika šećera
- 1 veliko jaje
- 60 g šećera + 1 kašika
- 7 g vanilin šećera
- 60 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 120 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 8 g praška za pecivo
Priprema:
Kajsijama izvadite košticu, a zatim istopite puter u tiganju i dodajte šećer (1. kašiku). Kuvajte na tihoj vatri dok se ne karamelizuje, a zatim poređajte polutke kajsije tako da ravan deo bude okrenut na dole. Umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje, jogurt, prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i sipajte smesu preko kajsija. Poklopite i pecite na niskoj temepraturi nekih 10-15 minuta, a zatim okrenite, pa pecite i drugu stanu nekih 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom