Kombinacija fila od sira, piškota i kafe sigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta - tiramisu. Ovaj recept za letnju verziju sa dodatkom malina i kokosa čini ovu poslasticu osvežavajućom.

Napravićete ga veoma brzo, samo treba da se strpite da se ohladi. 

Sastojci:

  • 400 g malina
  • 500 g neutralnog sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 130 ml slatke pavlake
  • 150 g piškota
  • 50 g kokosovog brašna
  • 100 ml soka od maline
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema:

Piškote malo namočite u sok od maline, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju na dno. U dublju činiju dodajte neutralni sir, šećer u prahu i sok od limuna i sve izmiksajte. Neutralnu pavlaku posebno umutite, pa pomešajte sa sirom, a potom dodajte i kokosovo brašno. Premažite piškote jednim delom fila, poređajte maline, pa opet jedan red piškota namočenih u sok. Postupak ponovite još jednom da utrošite sav materijal, a poslednji sloj treba da vam bude krema. Ukrasite sa malo kokosovog brašna, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na neka 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa