Kombinacija fila od sira, piškota i kafe sigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta - tiramisu. Ovaj recept za letnju verziju sa dodatkom malina i kokosa čini ovu poslasticu osvežavajućom.
Napravićete ga veoma brzo, samo treba da se strpite da se ohladi.
Sastojci:
- 400 g malina
- 500 g neutralnog sira
- 50 g šećera u prahu
- 130 ml slatke pavlake
- 150 g piškota
- 50 g kokosovog brašna
- 100 ml soka od maline
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Piškote malo namočite u sok od maline, pa ih ređajte u vatrostalnu činiju na dno. U dublju činiju dodajte neutralni sir, šećer u prahu i sok od limuna i sve izmiksajte. Neutralnu pavlaku posebno umutite, pa pomešajte sa sirom, a potom dodajte i kokosovo brašno. Premažite piškote jednim delom fila, poređajte maline, pa opet jedan red piškota namočenih u sok. Postupak ponovite još jednom da utrošite sav materijal, a poslednji sloj treba da vam bude krema. Ukrasite sa malo kokosovog brašna, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na neka 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem