Sladoled od pistaća uglavnom je bio rezervisan za poslastičanice negde na obali mora, a sada možete da ga napravite i kod kuće. Kada ga jednom budete probali sigurno da ćete ga praviti tokom celog leta, a svi će misliti da je kupovni.

Od samo 5 sastojaka dobićete najkremastiju poslasticu koja se veoma lako pravi.

Sastojci:

  • 200 g pistaća
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 žumanca

Priprema:

Pistaće sameljite u blenderu. Žumanca umutute sa šećerom u prahu, tako da postanu penasta. U šerpi pomešajte mleko i slatku pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri do vrenja, a zatim dodajte žumanca. Kuvajte još nekoliko minuta uz konstantno mešanje. Kada se smesa prohladi dodajte usitnjene pistaće i sve lepo promešajte. Dobijenu smesu preručite u činiju koja može da ide u zamrzivač, pa stavite da se hladi na 5-6 sati ili preko noći. Služite u staklenim činijicama, a po želji ukrasite sa malo seckanih pistaća.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE