Sladoled od pistaća uglavnom je bio rezervisan za poslastičanice negde na obali mora, a sada možete da ga napravite i kod kuće. Kada ga jednom budete probali sigurno da ćete ga praviti tokom celog leta, a svi će misliti da je kupovni.
Od samo 5 sastojaka dobićete najkremastiju poslasticu koja se veoma lako pravi.
Sastojci:
- 200 g pistaća
- 250 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 50 g šećera u prahu
- 2 žumanca
Priprema:
Pistaće sameljite u blenderu. Žumanca umutute sa šećerom u prahu, tako da postanu penasta. U šerpi pomešajte mleko i slatku pavlaku, pa kuvajte na laganoj vatri do vrenja, a zatim dodajte žumanca. Kuvajte još nekoliko minuta uz konstantno mešanje. Kada se smesa prohladi dodajte usitnjene pistaće i sve lepo promešajte. Dobijenu smesu preručite u činiju koja može da ide u zamrzivač, pa stavite da se hladi na 5-6 sati ili preko noći. Služite u staklenim činijicama, a po želji ukrasite sa malo seckanih pistaća.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus