Ako volite čupavce ovaj kolač će vas oduševiti. Sadrži iste sastojke, neodoljivi kokos i čokoladu, alo se pravi malo drugačije, a i brže. Dok originalne kolače prvo ispečete, pa onda umačete u čokoladu i kokos, ovaj recept je malo jednostavniji. Pomešate sve sastojke i ispečete biskvit, a onda prelijte čokoladnom glazurom. Uspeva bukvalno svima i zato obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 100 g kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 150 ml ulja
- 200 g kokosa
- 2 vanilin šećera
- 100 g šećera
- 400 g brašna
- 1 kašika griza
- 1 kašičica praška za pecivo
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U mleko (50 ml) dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi. Kiselu pavlaku, jogurt, preostalo mleko i ulje sjedinite. U drugoj posudi sjedinite kokos, vanilin šećer, brašno, griz i prašak za pecivo. Zatim sjedinite mokre i suve sastojke, pa dodajte i ono mleko sa šećerom. Sve dobro promešajte i sipajte u kalup koji ste premazali puterom i posuli brašnom. Pecite na 180°C oko pola sata. Čokoladu istopite sa uljem i vruć kolač prelite čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus