Ako volite čupavce ovaj kolač će vas oduševiti. Sadrži iste sastojke, neodoljivi kokos i čokoladu, alo se pravi malo drugačije, a i brže. Dok originalne kolače prvo ispečete, pa onda umačete u čokoladu i kokos, ovaj recept je malo jednostavniji. Pomešate sve sastojke i ispečete biskvit, a onda prelijte čokoladnom glazurom. Uspeva bukvalno svima i zato obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 100 g kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 150 ml ulja
- 200 g kokosa
- 2 vanilin šećera
- 100 g šećera
- 400 g brašna
- 1 kašika griza
- 1 kašičica praška za pecivo
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U mleko (50 ml) dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi. Kiselu pavlaku, jogurt, preostalo mleko i ulje sjedinite. U drugoj posudi sjedinite kokos, vanilin šećer, brašno, griz i prašak za pecivo. Zatim sjedinite mokre i suve sastojke, pa dodajte i ono mleko sa šećerom. Sve dobro promešajte i sipajte u kalup koji ste premazali puterom i posuli brašnom. Pecite na 180°C oko pola sata. Čokoladu istopite sa uljem i vruć kolač prelite čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem