Sorbe je francuska poslastica veoma slična sladoledu, ali glavna razlika je u tome što za njegovu pripremu se ne koristi mleko, niti bilo koja druga masnoća. Upravo iz Francuske potiče običaj da se sorbe konzumira pre glavnog jela kako bi bolje otvorio apetit.
Brzo se pravi, zahvalan je desert kad imate mnogo gostiju, ali i kad želite da sami uživate u slatkom ukusu leta, bez griže savesti, jer ne sadrži ni malo šećera. Za ovaj recept se koriste maline, a vi možete da iskoristite bilo koje voće po ukusu.
Sastojci:
- 200 g malina
- 250 ml vode
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Maline pažljivo operite i osušite. Stavite ih u bledner dodajte ostale sastojke i izmiksajte nekoliko puta da dobijete kompkatnu smesu. Dobijenu smesu izlijte u odgovarajuću posudu s poklopcem, koja može da ide u zamrzivač. Ostavite nekoliko sati dok se potpuno ne zaledi. Servirajte u staklenim čašama ili činijama, a možete da ukrasite sa nekoliko listova sveže nane.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom