Nutelu nema ko ne voli, a iako je možda najjednostavnije da je samo namažemo na hleb, ponekad sebe treba da počastimo pravim čokoladnim savršenstvom. Upravo je takav čizkejk od nutele, a za njegovu pripremu nije potrebno posebno kulinarsko umeće, a što je najbolje od svega ne peče se.

Izgledaće kao iz najbolje poslastičarnice, a sigurno će vam svi tražiti recept.

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g maslaca
  • 1 kašika nutele

Za fil:

  • 600 g krem sira
  • 500 g nutele
  • 70 g šećera u prahu

Priprema:

Maslac otopite, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom i dodajte nutelu. Mešajte dok ne dobijete mrvičastu smesu, koju ćete potom prebaciti u kalup prečnika 24 cm i formirati koru. Stavite je u frižider dok ne pripremite fil. Krem sir umutite zajedno sa šećerom u prahu da dobijete penastu smesu. Dodajte nutelu i sve sjedinite tako da dobijete fini krem. Prespite preko kore i lepo poravnajte. Kolač ostavite u frižideru kako bi se lepo stegao na minimum tri sata, a nakon toga ga secite na parčiće i služite.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE