Pica je svima dobro poznati italijanski specijalitet koji se proširio na ceo svet i gotovo da nema grada u kome ne možete da pojedete ovo ukusno jelo.

Iako je reč o hrani koju obožavamo, činjenica je da je pica prilično kalorična. Pored testa koje koristimo kao podlogu, razni drugi dodaci poput šunke, sira, kečapa, često učine da se nakon jela osećamo prejedeno i tromo.

Ovaj genijalan recept za picu gde se umesto testa koristi palenta, čini je daleko zdravijom i manje kaloričnijom, a vi možete da birate dodatke po ukusu.

Sastojci:

  • 200 g palente
  • 350 ml vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 120 g kačkavalja
  • 100 ml soka od paradajza
  • 200 g čeri paradajza
  • 100 g maslina
  • malo origana
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Za to vreme palentu skuvajte sa vodom u koju ste dodali malo soli i maslinovog ulja. Mešajte dok ne postane baš gusta, a zatim je prelijte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Kada se malo prohladi, preko palente premažite sok od paradajza i poređajte čeri paradajz isečen na kolutiće. Zatim dodajte narendani kačkavalj i masline. Prelijte sve maslinovim uljem, pospite origanom i pecite nekih 10 minuta dok se sir ne rastopi.

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE