U tiganju bez kapi ulja napravite najvazdušastije pljeskavice od tikvica. Biće savršeno mekane ako i smesu pripremite kako treba, a to znači da belanca dodajete odvojeno i lagano ih umešate u smesu. Peku se kratko, a ukus je neopisivo dobar. Ovo je zdravija varijanta, a poslužite uz salatu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- 30 g parmezana
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa dobro procedite. Zatim dodajte žumanca, pramezan, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite, pa dodajte umućena belanca i lagano promešajte. Sipajte kašikom u tiganj koji se ne lepi i malo pritisnite. Sipajte malo vode, a zatim poklopite i pecite nekih 3-4 minuta. Okrenite i pecite isto toliko, ali opet sipajte malo vode i poklopite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus