U tiganju bez kapi ulja napravite najvazdušastije pljeskavice od tikvica. Biće savršeno mekane ako i smesu pripremite kako treba, a to znači da belanca dodajete odvojeno i lagano ih umešate u smesu. Peku se kratko, a ukus je neopisivo dobar. Ovo je zdravija varijanta, a poslužite uz salatu

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 jajeta 
  • 30 g parmezana
  • 80 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa dobro procedite. Zatim dodajte žumanca, pramezan, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite, pa dodajte umućena belanca i lagano promešajte. Sipajte kašikom u tiganj koji se ne lepi i malo pritisnite. Sipajte malo vode, a zatim poklopite i pecite nekih 3-4 minuta. Okrenite i pecite isto toliko, ali opet sipajte malo vode i poklopite. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE