Ako volite lagana letnja jela koja se brzo spremaju onda isprobajte recept za šarenu musaku sa tikvicama. Naša čitateljka Katarina Jovanović poslala je odličan recept i sigurni smo da ćete uživati u ovom jelu svim čulima. Ona je pomešala raznovrsno povrće sa belim mesom i zapekla u rerni, a kao rezultat dobila je jelo koje osvaja na prvi zalogaj.
Može da se jede topla ili hladna, a odlična je uz sezonsku salatu.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 2 šargarepe
- 5-6 manjih krompira
- 250 g belog mesa (ili isto toliko pečene piletine bez kostiju)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašika seckanih suvih vrganja (ili 5-6 svežih šampinjona isečenih na listiće)
- malo soli
- origano
- peršun po želji
Za preliv:
- 2 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Piletinu i povrće isecite na kockice (oko 2 cm). Na malo maslaca propržite piletinu, pa dodajte šargarepu, a posle 1-2 minuta i krompir. Zatim dodajte tikvice, pečurke i sitno iseckan beli luk. Posolite i dodajte suvi začin, pa sve prodinstajte nekih 15 minuta, da povrće omekša. Vatrostalnu posudu blago nauljite i pospite prezlama, pa sipajte u nju meso i povrće. Malo posolite jaja, pa umutite sa pavlakom. Prelijte musaku i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, da dobije zlatno žutu koricu.
Recept poslala Katarina Jovanović
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta