Ako volite lagana letnja jela koja se brzo spremaju onda isprobajte recept za šarenu musaku sa tikvicama. Naša čitateljka Katarina Jovanović poslala je odličan recept i sigurni smo da ćete uživati u ovom jelu svim čulima. Ona je pomešala raznovrsno povrće sa belim mesom i zapekla u rerni, a kao rezultat dobila je jelo koje osvaja na prvi zalogaj.
Može da se jede topla ili hladna, a odlična je uz sezonsku salatu.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 2 šargarepe
- 5-6 manjih krompira
- 250 g belog mesa (ili isto toliko pečene piletine bez kostiju)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašika seckanih suvih vrganja (ili 5-6 svežih šampinjona isečenih na listiće)
- malo soli
- origano
- peršun po želji
Za preliv:
- 2 jajeta
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Piletinu i povrće isecite na kockice (oko 2 cm). Na malo maslaca propržite piletinu, pa dodajte šargarepu, a posle 1-2 minuta i krompir. Zatim dodajte tikvice, pečurke i sitno iseckan beli luk. Posolite i dodajte suvi začin, pa sve prodinstajte nekih 15 minuta, da povrće omekša. Vatrostalnu posudu blago nauljite i pospite prezlama, pa sipajte u nju meso i povrće. Malo posolite jaja, pa umutite sa pavlakom. Prelijte musaku i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, da dobije zlatno žutu koricu.
Recept poslala Katarina Jovanović
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno