Ako volite lagana letnja jela koja se brzo spremaju onda isprobajte recept za šarenu musaku sa tikvicama. Naša čitateljka Katarina Jovanović poslala je odličan recept i sigurni smo da ćete uživati u ovom jelu svim čulima. Ona je pomešala raznovrsno povrće sa belim mesom i zapekla u rerni, a kao rezultat dobila je jelo koje osvaja na prvi zalogaj. 

Može da se jede topla ili hladna, a odlična je uz sezonsku salatu. 

Sastojci: 

  • 1 srednja tikvica 
  • 2 šargarepe 
  • 5-6 manjih krompira
  • 250 g belog mesa (ili isto toliko pečene piletine bez kostiju) 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašika seckanih suvih vrganja (ili 5-6 svežih šampinjona isečenih na listiće)
  • malo soli
  • origano 
  • peršun po želji

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Piletinu i povrće isecite na kockice (oko 2 cm). Na malo maslaca propržite piletinu, pa dodajte šargarepu, a posle 1-2 minuta i krompir. Zatim dodajte tikvice, pečurke i sitno iseckan beli luk. Posolite i dodajte suvi začin, pa sve prodinstajte nekih 15 minuta, da povrće omekša. Vatrostalnu posudu blago nauljite i pospite prezlama, pa sipajte u nju meso i povrće. Malo posolite jaja, pa umutite sa pavlakom. Prelijte musaku i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, da dobije zlatno žutu koricu. 

Recept poslala Katarina Jovanović 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE