Ako ste u potrazi za brzim i ukusnim jelom koji se pritom pravi očas posla na pravom ste mestu. Ovaj recept za pikantnu pastu sa piletinom oduševiće sve prave gurmane, a priprema je nikad jednostavnija.

Količina sastojaka u ovom receptu dovoljna je za jednu porciju. Za tili čas ćete imati jelo kao iz restorana uz minimalno truda. 

Sastojci:

  • 30 g sušenog čeri paradajza
  • 125 g piletine
  • 50 ml neutralne pavlake
  • 25 g mocarele
  • 60 g paste
  • šaka spanaća
  • beli luk u prahu
  • začinska paprika
  • peršun
  • tucana ljuta paprika
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

U dublji tiganj dodajte paradajz i piletinu, pa propržite na malo maslinovog ulja, da meso lepo porumeni. Nakon toga prelijte neutralnom pavlakom i dodajte žačine po ukusu. Sve dobro promešajte, a potom dodajte naribanu mocarelu. Opet izmešajte da se sir skroz rastopi. Pastu skuvajte kao i uobičajeno u vodi u koju ste dodali malo soli. Procedite, pa dodajte u sos, ubacite oprani sitno naseckan spanać i peršun, pa sve pospite tucanom ljutom paprikom. Još jednom dobro promešajte i vaše jelo je gotovo. Najbolje je da ga odmah poslužite dok je još vruće. Pripremu možete pogledati u vidu u nastavku teksta. 

Pikantna pasta sa piletinom :intstagram/meg.ofitness

Izvor: Stvar ukusa 

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE