Ako ste u potrazi za brzim i ukusnim jelom koji se pritom pravi očas posla na pravom ste mestu. Ovaj recept za pikantnu pastu sa piletinom oduševiće sve prave gurmane, a priprema je nikad jednostavnija.
Količina sastojaka u ovom receptu dovoljna je za jednu porciju. Za tili čas ćete imati jelo kao iz restorana uz minimalno truda.
Sastojci:
- 30 g sušenog čeri paradajza
- 125 g piletine
- 50 ml neutralne pavlake
- 25 g mocarele
- 60 g paste
- šaka spanaća
- beli luk u prahu
- začinska paprika
- peršun
- tucana ljuta paprika
- malo maslinovog ulja
Priprema:
U dublji tiganj dodajte paradajz i piletinu, pa propržite na malo maslinovog ulja, da meso lepo porumeni. Nakon toga prelijte neutralnom pavlakom i dodajte žačine po ukusu. Sve dobro promešajte, a potom dodajte naribanu mocarelu. Opet izmešajte da se sir skroz rastopi. Pastu skuvajte kao i uobičajeno u vodi u koju ste dodali malo soli. Procedite, pa dodajte u sos, ubacite oprani sitno naseckan spanać i peršun, pa sve pospite tucanom ljutom paprikom. Još jednom dobro promešajte i vaše jelo je gotovo. Najbolje je da ga odmah poslužite dok je još vruće. Pripremu možete pogledati u vidu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom