Kada su napolju visoke temeprature niko ne želi da pali rernu ili da provodi puno vremena pored šporeta, jer ni klima ne može dovoljno da rashladi ako je šporet dugo uključen. Tada najviše prijaju jela koja se brzo spremaju poput salata. Donosimo vam recept i za gulaš od povrća, lagano letnje jelo koje se praktično samo sprema. Potrebno vam je 10-ak minuta da propržite povrće i onda dodate ostale sastojke i kuvate samo 20 minuta. Brzo, lako i ukusno, a kuća se neće previše zagrejati.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 500 g pečuraka
- 200 ml gustog paradajz sosa
- 3-4 krompira
- 2 lovorova lista
- 500 ml bujona od povrća
- peršun
Priprema:
Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju, a zatim dodajte seckani beli luk, šargarepu i papriku. Posle par minuta dodajte i seckane pečurke. Kada se sve dobro uprži dodajte začine po želji (najbolje začinska paprika, biber, bosiljak). Sipajte paradajz sos, promešajte, pa dodajte i krompir isečen na kocke. Promešajte, pa stavite lovorov list i sipajte bujon. Opet promešajte, poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Na kraju dodajte seckani peršun.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus