Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZA BROKOLI PASTA: Najkremastiji sos sa parmezanom i belim lukom - jelo kao iz najboljeg restorana (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Očas posla napravite kremastu pastu sa brokolijem.

 Brza brokoli pasta Izvor: Shutterstock

Pasta u kremastom sosu je postala omiljena i na našoj tpezi, a ukoliko ste u potrazi za receptom koji je brz i zdrav na pravom ste mestu. Mnogi ne vole brokoli, ali kao dodatak za kremasti sos oduševiće i najveće izbirljivce. 

Ovaj recept odličan je ukoliko nemate previše vremena ili želite da spremite ukusan obrok za porodicu u toku radne nedelje. 

Sastojci:

  • 300 g makarona po izboru
  • 200 g brokolija
  • 3 čena belog luka
  • 1 kockica maslaca
  • 200 g rendanog parmezana
  • 2 kašike brašna
  • 100 ml neutralne pavlake
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Stavite šerpu sa vodom i kada voda proključa dodajte naseckan brokoli. Treba da se kuva oko 15 minuta, a za to vreme pripremite ostatak. U tiganju rastopite maslac, pa na njemu propržite sitno naseckan beli luk. Nakon par minuta dodajte dve kašike brašna, dobro promešajte, ostavite da se malo uprži, pa ulijte neutralnu pavlaku. Kada počne da vri dodajte parmezan, pa krčkajte taman toliko da parmezan rastopi. Kada je brokoli skuvan izvadite ga iz šerpe i dodajte u sos. Začinite sve po ukusu. U šerpu u kojoj ste kuvali brokoli možete da skuvate testeninu kao i uobičajeno. Kada bude al dente, procedite i pomešajte sa sosom. Možete po želji nacediti par kapi limuna pre služenja, a ceo postupak pripreme možete pogledati u videu u nastavku teksta. 

Pogledajte

00:33
brza brokoli pastakey
Izvor: tiktok/eatwithalyssatiitle
Izvor: tiktok/eatwithalyssatiitle

 Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti