Pasta u kremastom sosu je postala omiljena i na našoj tpezi, a ukoliko ste u potrazi za receptom koji je brz i zdrav na pravom ste mestu. Mnogi ne vole brokoli, ali kao dodatak za kremasti sos oduševiće i najveće izbirljivce.
Ovaj recept odličan je ukoliko nemate previše vremena ili želite da spremite ukusan obrok za porodicu u toku radne nedelje.
Sastojci:
- 300 g makarona po izboru
- 200 g brokolija
- 3 čena belog luka
- 1 kockica maslaca
- 200 g rendanog parmezana
- 2 kašike brašna
- 100 ml neutralne pavlake
- so, biber
Priprema:
Stavite šerpu sa vodom i kada voda proključa dodajte naseckan brokoli. Treba da se kuva oko 15 minuta, a za to vreme pripremite ostatak. U tiganju rastopite maslac, pa na njemu propržite sitno naseckan beli luk. Nakon par minuta dodajte dve kašike brašna, dobro promešajte, ostavite da se malo uprži, pa ulijte neutralnu pavlaku. Kada počne da vri dodajte parmezan, pa krčkajte taman toliko da parmezan rastopi. Kada je brokoli skuvan izvadite ga iz šerpe i dodajte u sos. Začinite sve po ukusu. U šerpu u kojoj ste kuvali brokoli možete da skuvate testeninu kao i uobičajeno. Kada bude al dente, procedite i pomešajte sa sosom. Možete po želji nacediti par kapi limuna pre služenja, a ceo postupak pripreme možete pogledati u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus