Jednostavan i brz način da napravite preukusne pohovane tikvice punjene sirom.

Tikvice su jako zdrave i nisu puno kalorične, a kombinacija za jelo ima bezbroj. Možete da pravite musaku, sarmice, da ih punite, pljeskavice... Predlažemo neodljive sitne zalogaje, tikvice punjene sirom, pa onda pohovane. Poslužite sa umakom i bićete oduševljeni, a priprema je toliko jednostavna da nećete potrošiti ni puno vremena.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 150 g tvrdog sira
- 300 g brašna
- 2 jajeta
- 3-4 kašike jogurta
- mirođija
- 2 čena belog luka
Priprema:
Tikvice isecite na deblje kolutove, a zatim svaki kolut presecite kao kiflu, ali ne do kraja, da možete da napunite. Sir po izboru izrendajte, a zatim napunite tikvice. Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja i ispržite. Jogurt posolite, pa pomešajte sa seckanom mirođijom i mlevenim belim lukom.

Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.