Tikvice su jako zdrave i nisu puno kalorične, a kombinacija za jelo ima bezbroj. Možete da pravite musaku, sarmice, da ih punite, pljeskavice... Predlažemo neodljive sitne zalogaje, tikvice punjene sirom, pa onda pohovane. Poslužite sa umakom i bićete oduševljeni, a priprema je toliko jednostavna da nećete potrošiti ni puno vremena.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 150 g tvrdog sira
- 300 g brašna
- 2 jajeta
- 3-4 kašike jogurta
- mirođija
- 2 čena belog luka
Priprema:
Tikvice isecite na deblje kolutove, a zatim svaki kolut presecite kao kiflu, ali ne do kraja, da možete da napunite. Sir po izboru izrendajte, a zatim napunite tikvice. Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja i ispržite. Jogurt posolite, pa pomešajte sa seckanom mirođijom i mlevenim belim lukom.
Printscreen/YT/Useful menu
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus