Tikvice su jako zdrave i nisu puno kalorične, a kombinacija za jelo ima bezbroj. Možete da pravite musaku, sarmice, da ih punite, pljeskavice... Predlažemo neodljive sitne zalogaje, tikvice punjene sirom, pa onda pohovane. Poslužite sa umakom i bićete oduševljeni, a priprema je toliko jednostavna da nećete potrošiti ni puno vremena. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 150 g tvrdog sira 
  • 300 g brašna 
  • 2 jajeta 
  • 3-4 kašike jogurta 
  • mirođija
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Tikvice isecite na deblje kolutove, a zatim svaki kolut presecite kao kiflu, ali ne do kraja, da možete da napunite. Sir po izboru izrendajte, a zatim napunite tikvice. Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja i ispržite. Jogurt posolite, pa pomešajte sa seckanom mirođijom i mlevenim belim lukom. 

Tikvica presečena na pola
Printscreen/YT/Useful menu 

Izvor: Stvar ukusa