Crvene paprike pored toga što su veoma ukusne i od njih možemo napraviti mnoštvo ukusnih jela spadaju i među najzdravije povrće na svetu, a jedina mana im je što im sezona kratko traje. Zato ih iskoristite što je više moguće kada ih ima i pripremite supu, čiji recept možete pročitati u nastavku. Ova supa je prava riznica vitamina i odličan je lek protiv prehlade,

Sastojci:

  • 6 srednjih slatkih crvenih paprika, seckanih
  • 2 šargarepe, seckane
  • 2 luka, seckana
  • 1 rebro celera, seckano
  • 4 čena belog luka, mleveno
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 konzerve pilećeg bujona
  • 1/2 šolje nekuvanog pirinča dugog zrna
  • 2 kašike mleve sveže majčine dušice ili 2 kašičice suše
  • so, biber, tucana paprika

Priprema:

Izdinstajte crvenu papriku, šargarepu, luk, celer i beli luk na ulju dok ne omekšaju. Umešajte bujon, pirinač, začine i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte dok povrće i pirinač ne omekšaju. Ohladite 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa