Topla, ukusna i pre svega zdrava krem čorba od šargarepe, uvek je dobar izbor za lagani međuobrok ili početak porodičnog ručka. Za pripremu ove čorbice potrebni su vam jednostavni sastojci, a vi ćete dobiti punu šerpu vitamina.

Zbog šargerepe će imati malo slatkast ukus, a pripremljena po ovom receptu svideće se i najvećim probirljivcima. 

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 1 veći krompir
  • 1 praziluk
  • 500 ml bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Luk sitno naseckajte, pa ga propržite na ulju dok ne zastakli. Nakon 5 minuta dodajte naseckan praziluk i dinstajte još jedno 4-5 minuta. Šargarepu i krompir očistite i isecite na kockice, pa dodajte u šerpu. Nalijte sa bujonom, dodajte žačine, pa sve zajedno kuvajte oko 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Kada je kuvano sklonite sa vatre, pa štapnim mikserom izgnječite povrće da dobijete finu kašu. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina. Krem čorbu služite dok je još topla, a pre jela je pospite sa sveže seckanim peršunom ili dodajte kašiku pavlake.

Izvor: Stvar ukusa