Topla, ukusna i pre svega zdrava krem čorba od šargarepe, uvek je dobar izbor za lagani međuobrok ili početak porodičnog ručka. Za pripremu ove čorbice potrebni su vam jednostavni sastojci, a vi ćete dobiti punu šerpu vitamina.
Zbog šargerepe će imati malo slatkast ukus, a pripremljena po ovom receptu svideće se i najvećim probirljivcima.
Sastojci:
- 500 g šargarepe
- 2 glavice luka
- 1 veći krompir
- 1 praziluk
- 500 ml bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Luk sitno naseckajte, pa ga propržite na ulju dok ne zastakli. Nakon 5 minuta dodajte naseckan praziluk i dinstajte još jedno 4-5 minuta. Šargarepu i krompir očistite i isecite na kockice, pa dodajte u šerpu. Nalijte sa bujonom, dodajte žačine, pa sve zajedno kuvajte oko 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Kada je kuvano sklonite sa vatre, pa štapnim mikserom izgnječite povrće da dobijete finu kašu. Ukoliko ima potrebe dodajte još žačina. Krem čorbu služite dok je još topla, a pre jela je pospite sa sveže seckanim peršunom ili dodajte kašiku pavlake.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus