Iskoristite sezonu tikvica i njihovu nisku cenu da napravite sjajna jela od ovog povrća. Jedno od takvih jela su i pljeskavice od tikvica u koje možete dodavati povrće, sir i razne začine. Vi nađite svoju omiljenu kombinaciju, a mi vam danas predlažemo jednu koja će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- 5 kašika ovsenih pahuljica
- 1 paradajz
- 1 topljeni sir
- 2 čena belog luka
- so, biber, mirođija
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa ocedite od viška vode. Zatim dodajte jaja i ovsene pahuljice pa dobro izmešajte. Paradajz isecite na kriške, izvadite sredinu, a ostatak isecite na sitne kockice pa dodajte tikvicama. Sir izrendajte, mirođiju sitno iseckajte pa doddajte i to. Posolite i pobiberite i sve umešajte. Kašikom vadite pljeskavice i pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Mađarica kolač za sve prilike
Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
Kiflice punjene sirom i kulenom
Domaćinska musaka sa lukom i slaninom