Iskoristite sezonu tikvica i njihovu nisku cenu da napravite sjajna jela od ovog povrća. Jedno od takvih jela su i pljeskavice od tikvica u koje možete dodavati povrće, sir i razne začine. Vi nađite svoju omiljenu kombinaciju, a mi vam danas predlažemo jednu koja će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 2 jajeta
  • 5 kašika ovsenih pahuljica
  • 1 paradajz
  • 1 topljeni sir 
  • 2 čena belog luka
  • so, biber, mirođija

Priprema:

Tikvice izrendajte, pa ocedite od viška vode. Zatim dodajte jaja i ovsene pahuljice pa dobro izmešajte. Paradajz isecite na kriške, izvadite sredinu, a ostatak isecite na sitne kockice pa dodajte tikvicama. Sir izrendajte, mirođiju sitno iseckajte pa doddajte i to. Posolite i pobiberite i sve umešajte. Kašikom vadite pljeskavice i pržite sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa