Punjene jabuke su bile česta poslastica kada smo išli kod bake na selo. Pravile su se od sastojaka koje je svaka prava domaćinska kuća imala, a što je najbolje od svega ovaj slatkiš je izuzetno zdrav. Nadev od oraha i meda sa dodatkom cimeta, a dok ih budete pekli zamirisaće cela kuća. 

Možete da ih poslužite sa kuglom sladoleda od vanile ili šlaga, a nije loše ni po starinski bez ikakvih dodataka.

Sastojci:

  • 6 jabuka
  • 150 g mlevenih oraha
  • 4 kašike meda
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Jabuke dobro operite, pa im odsecite vrhove i malo izdubite sredinu. Gornji deo jabuke koji ste odsekli sačuvajte za posle, da ga iskoristite kao poklopac. Mlevene orahe pomešajte sa cimetom, pa prelijte zagrejanim mlekom i dodajte med. Sve sjedinite dok ne dobijete gustu smesu. Vatrostalnu činiju premažite sa malo putera, pa u nju poređajte jabuke. Bogato ih napunite nadevom, pa na svaku vratite isečeni vrh. Rernu zagrejte na 200 stepeni, ubacite jabuke i pecite ih oko 25 minuta. Po želji možete da ih poslužite sa šlagom ili kuglom sladoleda, skolonite poklopac i ukrasite ponekom trešnjom. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE