Starinski žuti kolač sa višnjama spada u najpopularnije srpske poslastice koje nas vraćaju u detinjstvo. Bake su nam rado spremale, a cela je kuća mirisala. Sada iskoristite sezonsko voće, što više to bolje, pa napravite neodoljivi žuti kolač u boji. Ako ne želite da voće padne na dno kolača, onda prvo testo ispecite 5 minuta, pa poređajte voće. Mekan i sočan kolač za koji će se tražiti parče više. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 300 g šećera 
  • 250 g jogurta 
  • 170 ml ulja 
  • 250 g brašna 
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • kajsije, jagode, borovnice, kupine, maline, ribizle

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mutite dok se sve ne sjedini. Sipajte smesu u kalup ili pleh obložen pek papirom ili ga nauljite i pospite brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 5 minuta, a zatim izvadite i poređajte sezonsko vože. Ponovo pecite na 180°C oko 30-45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

 KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE