Starinski žuti kolač sa višnjama spada u najpopularnije srpske poslastice koje nas vraćaju u detinjstvo. Bake su nam rado spremale, a cela je kuća mirisala. Sada iskoristite sezonsko voće, što više to bolje, pa napravite neodoljivi žuti kolač u boji. Ako ne želite da voće padne na dno kolača, onda prvo testo ispecite 5 minuta, pa poređajte voće. Mekan i sočan kolač za koji će se tražiti parče više.
Sastojci:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 250 g jogurta
- 170 ml ulja
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kajsije, jagode, borovnice, kupine, maline, ribizle
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mutite dok se sve ne sjedini. Sipajte smesu u kalup ili pleh obložen pek papirom ili ga nauljite i pospite brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 5 minuta, a zatim izvadite i poređajte sezonsko vože. Ponovo pecite na 180°C oko 30-45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus