Kolačići od domaćeg prhkog testa punjeni čokoladnim filom oduševiće vas na prvi zalogaj. Priprema nije previše komplikovana, a toliko su ukusni da neće moći da prestanete da ih jedete. Hrskavi spolja, a unutra najfiniji krem od čokolade. Možete ih grickati i kao slatku užinu, uz kafu, aodlični su i kao posluženje kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- Za testo:
- 150 g putera
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kašika kakao praha
- 12 g praška za pecivo
- Za fil:
- 250 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kako praha
- 50 g čokolade
Priprema:
Puter pomešajte sa jajima i šećerom, pa umutite da dobijete penastu smesu. Dodajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo, pa zamesite glatko testo. Odvojite jedan deo testa, zamotajte ga u foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Za fil u šerpici pomešajte mleko i šećer, dodajte brašno i kakao, sve sjedinite da ne bude grudvica i zagrevajte na umernoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Dok je fil još vruć dodajte izlomljenu čokoladu i lepo sjedinite. Drugu polovinu testa razvucite oklagijom na debljinu oko pola centimetra, pa čašom ili modlom vadite kolačiće. Na svaki stavite kašičicu fila, pa odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Pre služenja ih pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem