Prhko testo je savršena podloga za razne poslastice, koji daje onaj lep krckavi užitak za svako nepce. Iako kreme i filovi uglavnom nisu preterano komplikovane da se naprave, prhko testo može biti pravi izazov, a uz nekoliko jednostavnih saveta i vi ćete moći da ga napravite poput profesionalca.

Glavna tajna najboljeg prhkog testa je u tome da ga ne mesite previše. Takođe testo bi uvek trebalo da ispečete bez nadeva bar 10-15 minuta na temperaturi ne većoj od 180 stepeni. Nakon toga dodajte nadev i nastavite sa pečenjem, ako je potrebno. U nastavku teksta pročitajte recept za najlepše prhko testo.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • 2 kašike šećera
  • 100 g putera
  • 1 žumance
  • 1/3 šolje mlevenih badema

Priprema:

U činiju sipajte bademe zajedno sa šećerom i dobro promešajte. Nakon toga dodajte brašno pa još jednom sve dobro promešajte. U suve sastojke dodajte hladan puter iseckan na kockice, pa mutite na srednjoj brzini dok ne dobijete mrvičastu smesu. Žumanca ulupajte viljuškom, pa ih dodajte u testi sve vreme muteći. Mutite još svega nekoliko sekundi, pa se sastojci povežu, ali nemojte preterivati treba da ostane mrvičasta. Testo odmah razvaljajte ili utisnite u kalup za pečenje i stavite u zamrzivač na 20-30 minuta. Nakon toga pecite ga prema uputstvima sa početka teksta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE