Prhko testo je savršena podloga za razne poslastice, koji daje onaj lep krckavi užitak za svako nepce. Iako kreme i filovi uglavnom nisu preterano komplikovane da se naprave, prhko testo može biti pravi izazov, a uz nekoliko jednostavnih saveta i vi ćete moći da ga napravite poput profesionalca.
Glavna tajna najboljeg prhkog testa je u tome da ga ne mesite previše. Takođe testo bi uvek trebalo da ispečete bez nadeva bar 10-15 minuta na temperaturi ne većoj od 180 stepeni. Nakon toga dodajte nadev i nastavite sa pečenjem, ako je potrebno. U nastavku teksta pročitajte recept za najlepše prhko testo.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 100 g putera
- 1 žumance
- 1/3 šolje mlevenih badema
Priprema:
U činiju sipajte bademe zajedno sa šećerom i dobro promešajte. Nakon toga dodajte brašno pa još jednom sve dobro promešajte. U suve sastojke dodajte hladan puter iseckan na kockice, pa mutite na srednjoj brzini dok ne dobijete mrvičastu smesu. Žumanca ulupajte viljuškom, pa ih dodajte u testi sve vreme muteći. Mutite još svega nekoliko sekundi, pa se sastojci povežu, ali nemojte preterivati treba da ostane mrvičasta. Testo odmah razvaljajte ili utisnite u kalup za pečenje i stavite u zamrzivač na 20-30 minuta. Nakon toga pecite ga prema uputstvima sa početka teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus