Cene mesa nisu svima pristupačne, pogotovo ako je kvalitetno. Neke domaćice moraju da se snalaze i sa jeftinijim komadima, ali sada postoje trikovi koji će vam pomoći da bilo koji komad mesa bude ukusan i mekan. Starije i iskusnije domaćice su otkrile tajnu savršenog ukusa bilo koje vrste mesa.
Evo šta da koristite:
SKROB
Skrob ima pozitivan efekat na vlakna mesa, čineći ih mekšim i ukusnijim. Rastvorite 2 kašike skroba u 200 ml vode. Premažite meso koje je prethodno marinirano i termički ga obradite nakon toga. Ne samo da će biti mekano, nego će imati i savršenu koru.
SLATKA VODA
Premažite meso slatkom vodom i napravićete fantasitčno meso, ili je koristite za marinadu. Zahvaljujuči šećeru meso će imati blago karamelizovanu koricu.
SENF
Meso marinirajte u senfu jer će biti ne samo mekše, nego i ukusnije, a obavezno je da stoji bar pola sata do sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter