Cene mesa nisu svima pristupačne, pogotovo ako je kvalitetno. Neke domaćice moraju da se snalaze i sa jeftinijim komadima, ali sada postoje trikovi koji će vam pomoći da bilo koji komad mesa bude ukusan i mekan. Starije i iskusnije domaćice su otkrile tajnu savršenog ukusa bilo koje vrste mesa.
Evo šta da koristite:
SKROB
Skrob ima pozitivan efekat na vlakna mesa, čineći ih mekšim i ukusnijim. Rastvorite 2 kašike skroba u 200 ml vode. Premažite meso koje je prethodno marinirano i termički ga obradite nakon toga. Ne samo da će biti mekano, nego će imati i savršenu koru.
SLATKA VODA
Premažite meso slatkom vodom i napravićete fantasitčno meso, ili je koristite za marinadu. Zahvaljujuči šećeru meso će imati blago karamelizovanu koricu.
SENF
Meso marinirajte u senfu jer će biti ne samo mekše, nego i ukusnije, a obavezno je da stoji bar pola sata do sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus