Obično pred zimske praznike ulice su pune bazara i različitih tezgi na kojima se, između ostalog, mogu kupiti i ušećerene jabuke. Najverovatnije ste ih jeli kao mali, jer su popularnije kod dece nego kod odraslih. Ali da ne biste čekali praznike, vašu omiljenu poslasticu napravite lako kod kuće. Recept stiže u nastavku.

  • Sastojci:
  • 4 crvene jabuke
  • 500 g šećera
  • 60 ml vode
  • 200 g glukoznog sirupa
  • crvena boja za hranu

Priprema:

Operite jabuke i dobro ih osušite krpom. Svaku jabuku probodite štapićem za ražnjiće. U šerpu dodajte šećer, vodu i glukozni sirup i kuvajte dok temperatura ne dostigne 100°C-125°C (koristite termometar) bez mešanja. Zatim dodajte crvenu boju za hranu i samo malo promešajte. Kada sirup dostigne temperaturu od 145°C-150°C skloniti šerpu sa vatre. Svaku jabuku umočiti u sirup sa svih strana. Prebacite jabuke u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegnu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE