Obično pred zimske praznike ulice su pune bazara i različitih tezgi na kojima se, između ostalog, mogu kupiti i ušećerene jabuke. Najverovatnije ste ih jeli kao mali, jer su popularnije kod dece nego kod odraslih. Ali da ne biste čekali praznike, vašu omiljenu poslasticu napravite lako kod kuće. Recept stiže u nastavku.
- Sastojci:
- 4 crvene jabuke
- 500 g šećera
- 60 ml vode
- 200 g glukoznog sirupa
- crvena boja za hranu
Priprema:
Operite jabuke i dobro ih osušite krpom. Svaku jabuku probodite štapićem za ražnjiće. U šerpu dodajte šećer, vodu i glukozni sirup i kuvajte dok temperatura ne dostigne 100°C-125°C (koristite termometar) bez mešanja. Zatim dodajte crvenu boju za hranu i samo malo promešajte. Kada sirup dostigne temperaturu od 145°C-150°C skloniti šerpu sa vatre. Svaku jabuku umočiti u sirup sa svih strana. Prebacite jabuke u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegnu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus