Poslastice sa jabukama su simbol jeseni i nema ništa lepše nego kada se kućom raširi miris pečenih jabuka. Napravite pitu punu nadeva od oraha i jabuka pa prelivenu puterom za dodatnu sočnost. Toliko je dobra da će se pojesti ceo pleh.

  • Sastojci:
  • 6-7 jabuka
  • 200 g oraha
  • 500 g kora za pitu
  • 250 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 30 g prezli
  • 1 limun
  • 80 g maslaca
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jabuke narendajte, dodajte sok od jednog limuna i rendanu koricu. Dobro promešajte. Limun neće dozvoliti da jabuke pocrne. Dodajte šećer, cimet, prezle i orahe (seckane ili mlevene). Dobro promešajte. Ako pravite sa tankim korama, rolnu napraviti sa 2 lista kore za pitu. Jedan list kore premazati otopljenim puterom. Pospite malo nadeva i urolajte. Rolat staviti u podmazan pleh. Odozgo premazati rolat otopljenim puterom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 45 minuta. Nakon što se ohladi pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE