Poslastice sa jabukama su simbol jeseni i nema ništa lepše nego kada se kućom raširi miris pečenih jabuka. Napravite pitu punu nadeva od oraha i jabuka pa prelivenu puterom za dodatnu sočnost. Toliko je dobra da će se pojesti ceo pleh.
- Sastojci:
- 6-7 jabuka
- 200 g oraha
- 500 g kora za pitu
- 250 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 30 g prezli
- 1 limun
- 80 g maslaca
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke narendajte, dodajte sok od jednog limuna i rendanu koricu. Dobro promešajte. Limun neće dozvoliti da jabuke pocrne. Dodajte šećer, cimet, prezle i orahe (seckane ili mlevene). Dobro promešajte. Ako pravite sa tankim korama, rolnu napraviti sa 2 lista kore za pitu. Jedan list kore premazati otopljenim puterom. Pospite malo nadeva i urolajte. Rolat staviti u podmazan pleh. Odozgo premazati rolat otopljenim puterom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 45 minuta. Nakon što se ohladi pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak