Torte sa keksom su poznate kao one koje se ne peku i lako i brzo se spremaju. Domaćice ih posebno vole jer ne oduzimaju mnogo vremena, a svi ih obožavaju. Torta u nastavku ima dva fila, jedan sa bananama a drugi sa pudingom i slatkom pavlakom. Izuzetno je kremasta i nestaće u trenu sa tacne.
- Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
- Prvi fil:
- 3 jajeta
- 10 ml arome vanile
- 100 g šećera u prahu
- 40 g skroba
- 100 g putera
- 800 ml mleka
- 2 banane
- Drugi fil:
- 300 ml mleka
- 80 g pudinga sa ukusom vanile
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite na dno kalupa. Šećer u prahu pomešajte sa skrobom, pa dodajte jaja i umutite. Zatim smesu sipajte u mleko i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte i aromu vanile. Sklonite sa vatre pa dodajte ispasirane banane. Sipajte smesu preko keksa. Stavite u frižider na sat vremena. za drugi fil pomešajte mleko sa puding prahom i vanilin šećerom. umutite mikserom pa dodajte slatku pavlaku. umutite sve zajedno. Sipajte preko fila od banana. Vratite u frižider na još sat vremena. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem