Torte sa keksom su poznate kao one koje se ne peku i lako i brzo se spremaju. Domaćice ih posebno vole jer ne oduzimaju mnogo vremena, a svi ih obožavaju. Torta u nastavku ima dva fila, jedan sa bananama a drugi sa pudingom i slatkom pavlakom. Izuzetno je kremasta i nestaće u trenu sa tacne.

  • Sastojci:
  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera
  • Prvi fil:
  • 3 jajeta
  • 10 ml arome vanile
  • 100 g šećera u prahu
  • 40 g skroba
  • 100 g putera
  • 800 ml mleka
  • 2 banane
  • Drugi fil:
  • 300 ml mleka
  • 80 g pudinga sa ukusom vanile
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom pa utisnite na dno kalupa. Šećer u prahu pomešajte sa skrobom, pa dodajte jaja i umutite. Zatim smesu sipajte u mleko i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte i aromu vanile. Sklonite sa vatre pa dodajte ispasirane banane. Sipajte smesu preko keksa. Stavite u frižider na sat vremena. za drugi fil pomešajte mleko sa puding prahom i vanilin šećerom. umutite mikserom pa dodajte slatku pavlaku. umutite sve zajedno. Sipajte preko fila od banana. Vratite u frižider na još sat vremena. Ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE