Već vam je dobro poznato da su kolači sa piškotama omiljeni mnogim domaćicama kako zbog brze pripreme tako i zbog savršenog ukusa samih poslastica. Napravite najkremastiji slatkiš sa bananama, dva fila i piškotama. Priprema je nikad lakša, a presek kolača je kao da je iz najbolje poslastičarnice.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 300 g piškota
Za čokoladni fil:
- 600 ml mleka
- 60 g praška za puding sa ukusom vanile
- 100 g šećera
- 150 g crne čokolade
- 100 g putera
Za žuti fil:
- 600 ml mleka
- 60 g praška za puding sa ukusom vanile
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 450 g banana
Za dekoraciju:
- 20 g kakao praha
Priprema:
Pravougaoni kalup obložite providnom folijom pa dno obložite piškotama koje ste prethodno umočili u mleko.
Čokoladni fil: U vruće mleko dodajte šećer i puding pa kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i umešajte puter i čokoladu. Stavite da se ohladi pa prelijte preko piškota. odozgo stavite banane isečene na pola.
Žuti fil: U vruće mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada sklonite sa ringle umešajte puter. Sipajte preko banana.
Odozgo stavite ostatak piškota umočenih u mleko. Ostavite u frižideru da se ohladi. Pre sečenja pospite kakao prahom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem