Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJKREMASTIJI KOLAČ SA BANANAMA: Između dva reda piškota fil od čokolade i vanile - niste probali ništa lepše (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Najlepši kolač sa bananama je u nastavku.

 kolač sa bananama.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Već vam je dobro poznato da su kolači sa piškotama omiljeni mnogim domaćicama kako zbog brze pripreme tako i zbog savršenog ukusa samih poslastica. Napravite najkremastiji slatkiš sa bananama, dva fila i piškotama. Priprema je nikad lakša, a presek kolača je kao da je iz najbolje poslastičarnice.

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 300 g piškota

Za čokoladni fil:

  • 600 ml mleka
  • 60 g praška za puding sa ukusom vanile
  • 100 g šećera
  • 150 g crne čokolade
  • 100 g putera

Za žuti fil:

  • 600 ml mleka
  • 60 g praška za puding sa ukusom vanile
  • 100 g šećera
  • 100 g putera
  • 450 g banana

Za dekoraciju:

  • 20 g kakao praha

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pravougaoni kalup obložite providnom folijom pa dno obložite piškotama koje ste prethodno umočili u mleko.

Čokoladni fil: U vruće mleko dodajte šećer i puding pa kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i umešajte puter i čokoladu. Stavite da se ohladi pa prelijte preko piškota. odozgo stavite banane isečene na pola.

Žuti fil: U vruće mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Kada sklonite sa ringle umešajte puter. Sipajte preko banana. 

Odozgo stavite ostatak piškota umočenih u mleko. Ostavite u frižideru da se ohladi. Pre sečenja pospite kakao prahom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti