Kada dođe jesen onda svi znaju da je red da se pravi pita sa jabukama, a može i bundevara, naravno ko je voli. Svaka domaćica ima neki svoj recept za čuvenu pitu, neki tajni sastojak koji dodaje. Donosimo vam recept za stvarno jednu od najlepših pita sa jabukama koje postoje. Sastojke za testo samo pomešate, onda dodate jabuke i ispečete.
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo
130 g brašna
3 jabuke
3 kašičice cimeta
Priprema:
U činiji pomešajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite. Dodaje mleko i ulje i promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite sve sastojke, a jabuke ogulite i isecite na kriške. Pospite cimetom i promešajte. Dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Pecite na 160°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus