Kada dođe jesen onda svi znaju da je red da se pravi pita sa jabukama, a može i bundevara, naravno ko je voli. Svaka domaćica ima neki svoj recept za čuvenu pitu, neki tajni sastojak koji dodaje. Donosimo vam recept za stvarno jednu od najlepših pita sa jabukama koje postoje. Sastojke za testo samo pomešate, onda dodate jabuke i ispečete. 

Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera 
50 ml ulja 
100 ml mleka 
1 kašičica praška za pecivo 
130 g brašna 
3 jabuke
3 kašičice cimeta 

Priprema:
U činiji pomešajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite. Dodaje mleko i ulje i promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite sve sastojke, a jabuke ogulite i isecite na kriške. Pospite cimetom i promešajte. Dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Pecite na 160°C oko 60 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE