Kada dođe jesen onda svi znaju da je red da se pravi pita sa jabukama, a može i bundevara, naravno ko je voli. Svaka domaćica ima neki svoj recept za čuvenu pitu, neki tajni sastojak koji dodaje. Donosimo vam recept za stvarno jednu od najlepših pita sa jabukama koje postoje. Sastojke za testo samo pomešate, onda dodate jabuke i ispečete.
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo
130 g brašna
3 jabuke
3 kašičice cimeta
Priprema:
U činiji pomešajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite. Dodaje mleko i ulje i promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite sve sastojke, a jabuke ogulite i isecite na kriške. Pospite cimetom i promešajte. Dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Pecite na 160°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom
Zebra torta sa kremom od pomorandže i vanile - bez pečenja, a izgleda kao iz poslastičarnice
Riba iz tiganja u sosu od povrća za Petrovdanski post
Hrskavi uštipci od tikvica
Najbolji trileće sa pistaćima