Kada dođe jesen onda svi znaju da je red da se pravi pita sa jabukama, a može i bundevara, naravno ko je voli. Svaka domaćica ima neki svoj recept za čuvenu pitu, neki tajni sastojak koji dodaje. Donosimo vam recept za stvarno jednu od najlepših pita sa jabukama koje postoje. Sastojke za testo samo pomešate, onda dodate jabuke i ispečete.
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
50 ml ulja
100 ml mleka
1 kašičica praška za pecivo
130 g brašna
3 jabuke
3 kašičice cimeta
Priprema:
U činiji pomešajte jaje, šećer i vanilin šećer, pa umutite. Dodaje mleko i ulje i promešajte, pa sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite sve sastojke, a jabuke ogulite i isecite na kriške. Pospite cimetom i promešajte. Dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u kalup koji ste premazali puterom. Pecite na 160°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem