Ledene kocke su kolač na kojem su odrasle mnoge genericije, a često se služio na svečanoj trpezi. Kada domaćica počinje da uči da kuva i da sprema poslastice, recept za ovaj kolač se nalazi među prvima u svačijem ličnom kuvaru. Nije težak za pripremu, možda deluje kao da ima mnogo posla, ali zaista je čaroban. Donosimo vam modifikovan recpet za ledene kocke u koji ide i slatka pavlaka, koja ga čini još kremastijim i lepšim. 

Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaoa
9 kašika brašna
Za fil:
1/2 l mleka
7 kašika brašna
7 kašika šećera
margarin + 100 g šećera 
200 ml slatke pavlake 
Za preliv:
2 šolje šećera
1 šolja vode
Za glazuru: 
100 g čokolade
1 kašika vode
3 kašike ulja

Priprema:

Kako se pravi kora za kolač? 

Jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte kakao i brašno. Lepo umutite i sipajte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom ili u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200°C dok nekih pola sata ili dok kora ne počne da se odvaja od ivice tepsije. Dok se kora peče spremite fil.

Ovako se sprema fil

U mleko sipajte brašno i šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim pokrijte i ostavite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temeprature koji ste penasto umutili sa šećerom. Sjedinite sve mikserom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte. 

Preliv za koru

Pomešajte vodu i šećer, pa kuvajte dok ne krene da vri. Prelijte preko kore i ostavite da upije. Zatim premažite fil.  

Najlepša glazura se pravi ovako

Istopite čokoladu sa vodom i uljem, pa prelijte preko fila. Ostavite da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE