Rozen torta je zvezda svake slavske trpeze i ne postoji domaćica u Srbiji koja ne je ne pravi za svoju slavu. Puna oraha i keksa i prelivena slatkom glazurom ovaj slatkiš spada u klasike kojima niko već decenijama ne odoleva.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje rozen kora
  • 500 ml mleka
  • 250 g šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog keksa
  • Za glazuru:
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kapi crvene boje za kolače
  • 3 kašike vrele vode

Priprema:

Mleko i šećer prokuvati. U vrelu smesu dodati čokoladu i maslac i čim se istope dodati mlevene orahe i mleveni keks. Izmešati, ostaviti da se prohladi i mlakim filom filovati korice. Za glazuru stavite oko decilitar vode da vri. U posudu sipajte šećer u prahu, prehrambenu boju i sok od limuna. Sve mešajte i dodajte kipuću vodu do željene gustine. Prelijte tortu gotovom glazurom i ostavite da se suši. Rozen torta je najukusnija kada prenoći. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE