Rozen torta je zvezda svake slavske trpeze i ne postoji domaćica u Srbiji koja ne je ne pravi za svoju slavu. Puna oraha i keksa i prelivena slatkom glazurom ovaj slatkiš spada u klasike kojima niko već decenijama ne odoleva.
- Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml mleka
- 250 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 150 g maslaca
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog keksa
- Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kapi crvene boje za kolače
- 3 kašike vrele vode
Priprema:
Mleko i šećer prokuvati. U vrelu smesu dodati čokoladu i maslac i čim se istope dodati mlevene orahe i mleveni keks. Izmešati, ostaviti da se prohladi i mlakim filom filovati korice. Za glazuru stavite oko decilitar vode da vri. U posudu sipajte šećer u prahu, prehrambenu boju i sok od limuna. Sve mešajte i dodajte kipuću vodu do željene gustine. Prelijte tortu gotovom glazurom i ostavite da se suši. Rozen torta je najukusnija kada prenoći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem