Sitni kolači su uvek siguran izbor za slavsku trpezu. Kada pripremate kolače za slavu vodite računa o broju gostiju i imajte u vidu koliko ćete vrsta napraviti da deluje dekorativno, a da svaki gost ima priliku da isproba vaše kulinarsko umeće. U nastavku pročitajte jedan starinski recept koji često viđamo na slavama - košnice.
- Sastojci:
- 300 g margarina
- 120 g šećera u prahu
- 60 g kakao praha
- 350 g mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha + još malo za ukrašavanje
- 2 dl soka od pomorandže
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u prahu i kakaom. Mleveni keks i orahe preliti sokom i pomešati, pa dodati smesi od margarina. Sve dobro sjediniti i umesiti smesu. Kalup za košnice obložiti providnom folijom. Puniti ih lepo sabijajući, kako bi imale lepši oblik, pa ih uz pomoć folije istresti na tacnu. Postupak ponavljati, dok se materijal ne potroši. Gotove košnice uvaljati u mlevene orahe i ostaviti da se prosuše i lepo stegnu. Po želji, dole mogu biti sa tankom oblandom a mogu i bez.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus