Sigurni smo da će ova torta očarati svakog sladokusca. Osnova torte je mekani i lagani kakao biskvit sa filom koji u sebi sadrži seckane LION čokoladice. A sve to obogaćeno je džemom od ribizle. Slatkiš je savršen za svečane prilike zbog svog izgleda i fenomenalnog ukusa.
- Sastojci:
- Biskvit:
- 4 jajeta (sobne temperature)
- 100 g brašna
- 40 g kakaoa
- 140 g šećera
- prstohvat soli
- Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 4 kašike istopljenih karamel bombona
- 2 kašike šećera u prahu
- 4 štangle lion čokoladice
- 1 krem-fiks
- Još:
- pola tegle džema od ribizle
- oko 20 krekera
- čaj sa limunom da se natopi biskvit
- kakao za posipanje
Priprema:
Biskvit: Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer uz mešanje. Kada je smesa gusta i sjajna, postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Zatim dodajte prosejano brašno i kakao i sve mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Masu staviti na pleh obložen papirom za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite da se biskvit ohladi.
Fil: Ohlađenu pavlaku, maskarpone sir i šećer u prahu miksajte dok se ne dobije gusta, čvrsta smesa. Zatim dodajte otopljene karamele i LION štanglice iseckane na male komade. Mešajte sve dok se ne sjedini. Na kraju dodajte krem-fiks i ponovo promešajte.
Natopite biskvit čajem i stavite sloj džema od ribizle. Zatim stavite pola fila pa sloj krekera. Ostatak fila premažite preko krekera. Pospite vrh torte kakaom. Stavite tortu u frižider, najbolje preko noći, dok se potpuno ne stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem