Puslica torta sa orasima i urmama je jedna od onih poslastica koje morate probati. Kakao biskvit filovan ukusnom kremom sa puno oraha i urmi, pa sve to prekriveno puslicom. Ukusi u ovoj torti savršeno se usklađuju jedni sa drugima i stvaraju senzacionalan konačni efekat. Savršena je za praznike ili zabave. Nije komplikovana za pripremu, samo pratite recept i garantujemo da će svi uspeti.
- Sastojci:
- Kora:
- 3 jajeta
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 100 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- Puslica:
- 4 belanceta
- 200 g šećera
- 2 kašičice krompirovog brašna
- 50 g seckanih oraha
- prstohvat soli
- Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarponea
- 150 g kikiriki putera
- 100 g seckanih urmi
- 100 g seckanih oraha
- 1 krem-fiks
Priprema:
Kora: Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite u čvrstu penu sa prstohvatom soli. Neprestano mutite pa postepeno dodajte šećer, pa jedno po jedno žumance. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve zajedno pomešajte drvenom kašikom. Pleh obložite papirom za pečenje i prebacite testo. Stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni i pecite 25 minuta. Posle pečenja ostavite da se ohladi.
Puslica:Umutiti čvrst sneg od belanca sa solju. Zatim uz stalno mešanje postepeno dodavati šećer. Kada masa postane staklena dodati krompirovo brašno i kratko promešati. Na kraju dodajte seckane orahe i sve izmešajte lopaticom. Puslicu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 140 stepeni C. Sušite 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 100 ° C i sušite još 35 minuta. Nakon ovog vremena, isključite rernu i ohladite u zatvorenoj rerni.
Fil: Stavite slatku pavlaku i maskarpone sir u činiju. Umutite. Zatim dodajte kikiriki puter, seckane orahe i urme. Nežno izmešajte sve da se sjedini. Na kraju dodajte krem-fiks i ponovo promešajte.
Ređanje torte: Fil stavite na ohlađeni biskvit, poravnajte i prekrijte puslicom. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem