U moru recepata za torte i kolače koje možete pripremiti za slavu ili neki svečani događaj posebno se izdvaja čoko moko torta. Uz minimalno truda napravićete vrhunski slatkiš. Ništa se ne kuva i ne peče, a izuzetno je mekana i kremasta. U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za pripremu.
- Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih tamnih kora za torte
- 400 ml čokoladnog mleka
- Prvi fil:
- 300 g mlevenog keksa
- 600 g kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- Drugi fil:
- 500 g šlag krema
- 500 ml kisele vode
Priprema:
Pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks da se dobije ujednačena smesa. Za drugi fil umutite šlag sa kiselom vodom. Prvi fil podelite na dva dela, za prvu i drugu koricu, a drugi fil podelite na tri dela za prvu, drugu i treću koru. Postavite na poslužavniku prvu koru i izbockajte je čačkalicom, a onda natopite sa trećinom čokoladnog mleka, nakon toga filujete sa prvim filom, i onda sa drugim. Ponovite isti postupak i sa drugom korom. Na treću koru stavite samo čokoladno mleko i šlag. Umesto šlaga možete po želji staviti i čokoladnu glazuru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus