U moru recepata za torte i kolače koje možete pripremiti za slavu ili neki svečani događaj posebno se izdvaja čoko moko torta. Uz minimalno truda napravićete vrhunski slatkiš. Ništa se ne kuva i ne peče, a izuzetno je mekana i kremasta. U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za pripremu.
- Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih tamnih kora za torte
- 400 ml čokoladnog mleka
- Prvi fil:
- 300 g mlevenog keksa
- 600 g kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- Drugi fil:
- 500 g šlag krema
- 500 ml kisele vode
Priprema:
Pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks da se dobije ujednačena smesa. Za drugi fil umutite šlag sa kiselom vodom. Prvi fil podelite na dva dela, za prvu i drugu koricu, a drugi fil podelite na tri dela za prvu, drugu i treću koru. Postavite na poslužavniku prvu koru i izbockajte je čačkalicom, a onda natopite sa trećinom čokoladnog mleka, nakon toga filujete sa prvim filom, i onda sa drugim. Ponovite isti postupak i sa drugom korom. Na treću koru stavite samo čokoladno mleko i šlag. Umesto šlaga možete po želji staviti i čokoladnu glazuru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem