U moru recepata za torte i kolače koje možete pripremiti za slavu ili neki svečani događaj posebno se izdvaja čoko moko torta. Uz minimalno truda napravićete vrhunski slatkiš. Ništa se ne kuva i ne peče, a izuzetno je mekana i kremasta. U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za pripremu.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje gotovih tamnih kora za torte
  • 400 ml čokoladnog mleka
  • Prvi fil:
  • 300 g mlevenog keksa
  • 600 g kisele pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • Drugi fil:
  • 500 g šlag krema
  • 500 ml kisele vode

Priprema:

Pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks da se dobije ujednačena smesa. Za drugi fil umutite šlag sa kiselom vodom. Prvi fil podelite na dva dela, za prvu i drugu koricu, a drugi fil podelite na tri dela za prvu, drugu i treću koru. Postavite na poslužavniku prvu koru i izbockajte je čačkalicom, a onda natopite sa trećinom čokoladnog mleka, nakon toga filujete sa prvim filom, i onda sa drugim. Ponovite isti postupak i sa drugom korom. Na treću koru stavite samo čokoladno mleko i šlag. Umesto šlaga možete po želji staviti i čokoladnu glazuru.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE