Neke domaćice odbijaju da prave poslastice, jer se boje da im neće uspeti. Kada su slave ili neke proslave, obično se odlučuju za kupovne i tako igraju na sigurno. Ali, postojekolačii torte koje je zaista lako spremiti, a upravo takav je i ovaj recept. Ređa se red keksa, pa fila i na kraju se sve prelije čokoladnom glazurom. Obavezno isprobajte ovaj recept jer ne postoji šansa da vam ne uspe.
- Sastojci:
- 450 g keksa
- 400 ml mleka
- 3 jajeta
- 250 g kondenzovanog mleka
- 200 g maslaca
- 1 kašičica vanilin šećera
- Za glazuru:
- 12 kašika mleka
- 4 kašike kakaoa
- 4 kašike šećera
Priprema:
Jaja umutite, pa dodajte mleko, kondenzovano mleko i vanilin šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, a u drugoj posudi umutite maslac sobne temeprature. Sjedinite maslac sa filom i dobro umutite. U vatrostalnu posudu poređajte red keksa, pa fila i tako dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da bude keks. U šerpi pomešajte mleko, kakao i šećer i kuvajte dok ne krene da vri. Zatim prelijete preko kolača i ostavite da se stegne. Umesto ovih sastojaka možete za glazuru da koristite čokoladu i slatku pavlaku (na 100 g čokolade ide 70 ml slatke pavlake).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu