Ideja za sitne kolače za slavu nikad nije dosta. Zato vam danas predstavljamo recept za hrskave štanglice sa kikirikijem koje se veoma lako prave, a verujemo da će prve nestati sa slavskog ovala. Morate samo paziti da ih ne prepečete, jer postaju gorke ukoliko se to desi, zato pažljivo prilagodite vreme pečenja shodno jačini rerne koju posedujete.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 20 g kakao praha
- 15 g mleka u prahu
- malo arome vanile
- pola kašičice soli
- 200-250 g seckanog pečenog kikirikija
Priprema:
Pomešajte jaje, šećer, so, mleko u prahu, aromu vanile i umutite mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Zatim špatulom umešajte kakao. I na kraju umešajte seckan kikiriki. Uz pomoć 2 kašike uzimajte smesu i spuštajte u pleh obložen pek papirom formirajući oblik štanglice. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni pola sata. Kada se ohlade biće hrskavi i lako će se odlepiti sa pek papira.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus