Ideja za sitne kolače za slavu nikad nije dosta. Zato vam danas predstavljamo recept za hrskave štanglice sa kikirikijem koje se veoma lako prave, a verujemo da će prve nestati sa slavskog ovala. Morate samo paziti da ih ne prepečete, jer postaju gorke ukoliko se to desi, zato pažljivo prilagodite vreme pečenja shodno jačini rerne koju posedujete.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 20 g kakao praha
- 15 g mleka u prahu
- malo arome vanile
- pola kašičice soli
- 200-250 g seckanog pečenog kikirikija
Priprema:
Pomešajte jaje, šećer, so, mleko u prahu, aromu vanile i umutite mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Zatim špatulom umešajte kakao. I na kraju umešajte seckan kikiriki. Uz pomoć 2 kašike uzimajte smesu i spuštajte u pleh obložen pek papirom formirajući oblik štanglice. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni pola sata. Kada se ohlade biće hrskavi i lako će se odlepiti sa pek papira.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom
Marinirano pileće meso sa povrćem u aromatičnom sosu
Domaći namaz od pistaća
Kako ukloniti miris slanine iz kuće
Urme u slaninici - predjelo kome niko neće odoleti